Risico & nazorg verwijderen tattoo

Elke huid reageert anders op een laserbehandeling. Er zijn mensen zonder na-reacties en mensen die een lichte of sterke na-reactie hebben. Het is vooraf niet in te schatten hoe jouw huid zal reageren. Wanneer je de nazorg instructies en aanwijzingen nauwgezet opvolgt, garanderen wij je dat je niet meer ziet waar je tattoo ooit zat. Ben je nalatig en verzorg je je huid niet? Dan is er een risico dat je toch iets zult blijven zien.

Zwelling en een branderig gevoel

Dit kan na de behandeling tussen de 2 uur en 24 uur aanhouden. Na-koelen met een ice pack helpt! Blijf twee keer per dag smeren met Balm Laser totdat je huid weer rustig is.

Bloeduitstorting (blauwe plekken)

Direct of enkele dagen na de behandeling kun je een bloeduitstorting krijgen. De huid ziet er dan onrustig (rood en paars) uit. Zeker wanneer je aspirines, bloedverdunners of alcohol hebt gebruikt voor de behandeling. Geen zorgen! Alles trekt vanzelf weer weg. Het is wel belangrijk dat je Consequent twee keer per dag blijft smeren met Balm Laser totdat je huid weer helemaal rustig is.

Puntbloedinkjes

Heel soms krijgt iemand puntbloedinkjes. Dit is vergelijkbaar met pukkeltjes die open zijn gegaan. Vaak worden dit kleine korstjes die vanzelf weer verdwijnen. Het kunnen ook tijdelijk witte plekjes worden. Wacht in dit geval met je volgende behandeling tot deze helemaal weg zijn. Uiteraard niet aan de korstjes krabben, want dan kun je littekens krijgen. Je kunt er voordat je naar bed gaat een pleister overheen plakken om te voorkomen dat je toch krabt in je slaap.

Blaren

Je kunt blaren krijgen. Afhankelijk van de grootte van je tattoo kan dit ook echt een grote blaar zijn. Schrik niet! Het ziet er enger uit dan het is. Je hebt een frictieblaar, vergelijkbaar met een blaar op je voet. Ga niet zwemmen of naar de sauna wanneer je een blaar hebt, totdat je huid volledig is hersteld. Als je de nazorginstructies van kleine en grote blaren strikt volgt, houd je er geen littekens aan over.

Wacht met smeren van Balm Laser totdat de blaar is ingedroogd en een korstje is geworden. Daarna kun je pas weer smeren met Balm Laser.

Jeuk

Het behandelde gebied kan behoorlijk gaan jeuken. Het spreekt voor zich dat je niet moet krabben wanneer je korstjes of blaartjes hebt. Anders kan je daar littekentjes aan over houden. Smeren met de balsem help goed tegen de jeuk.

Schilferen en vervellen

Je tatoeage kan gaan schilferen of vervellen. Smeer met Balm Laser totdat dit weer is verdwenen.

Korstjes

Je kunt korstjes krijgen na de behandeling. Alles verdwijnt zonder littekens of pigmentverlies zolang je niet aan de korstjes krabt en de nazorginstructies strikt naleeft. Belangrijk is dat je consequent twee keer per dag smeert met Balm Laser tot de korstjes helemaal verdwenen zijn. Daarna één keer per dag blijven smeren om de huid te ondersteunen voor optimaal herstel.

Grijze (blauwe)waas rondom de tattoo

Elk lichaam reageert anders. Soms komt het voor dat de inkt zich niet alleen laat afbreken en afvoeren door de lymfen en je bloedbaan, maar dat de inktdeeltjes ook in je kleine haarvaatjes onder de huid gaan zitten. Dit verdwijnt uiteindelijk vanzelf, maar de duur daarvan varieert tussen de 3 maanden en in uitzonderlijke gevallen 3 jaar. Er is niets wat dit kan versnellen.

Wanneer je stopt met laseren zal dit proces pas in werking gaan.

Belangrijk: zon vermijden en smeren met sunblocker.

Witte plekjes (zelden)

Je kunt witte plekjes krijgen na het laseren. Deze trekken in bijna alle gevallen vanzelf weer weg. Het herstel van de huid blijft per persoon verschillend. De een is met 3 maanden weer volledig hersteld, maar er zijn ook gevallen bekend waarbij het 3 jaar heeft geduurd. Belangrijk is dat je wacht met het nemen van een volgende behandeling tot je huid volledig hersteld is. Elke dag met de balsem blijven smeren is een must.

Donkere plekjes (zelden)

Sommige mensen met een getinte of donkere huid hebben hypopigmentatie. Deze houden na een wondje een donker vlekje over. Als je dat hebt, is de kans groot dat je na het laseren donkere plekjes overhoudt. De keus is in dat geval aan jou: Als je je tattoo laat laseren, houdt er rekening mee dat je donkere plekjes over kunt houden.

Is de laserbehandeling pijnlijk?

Iedereen heeft een andere pijngrens. Sommige mensen ervaren snel pijn, anderen minder snel. Onze klanten omschrijven het gevoel bij het laseren vaak als een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten. Na de behandeling voelt je tattoo aan als een schaafwondje.

Als je de reviews leest zie je dat veruit de meerderheid het mee vindt vallen. Sommigen zeggen zelfs helemaal geen pijn te voelen. Het gevoel hangt sterk af van de plek waar de tattoo zit. Heb je bijvoorbeeld een tattoo op je ribben of op je vingers? Dan is dit gevoeliger dan bijvoorbeeld op je schouder of op je bovenarm.

Je kunt ervoor kiezen om een uur voor je behandeling een huid verdovende zalf (EMLA) aan te brengen. Hierdoor voel je (in bijna alle gevallen) echt helemaal niets. Deze zalf kun je zelf via de huisarts regelen.